Selecteer Evenement

Plaats:

Genre:

Maand:

Titel:


Selecteer Organisatie

Organisatie:


Voorstellingsinformatie

Ma door Eric Corton

Ma door Eric Corton

Naar het boek van Hugo Borst

Cabaret en Kleinkunst
Datum: wo 28-03-2018
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Grote zaal Geplaceerd
  Grote Zaal
  'Rosendaalsestraat' '27'
  '6824 CA' Arnhem
Rang Prijs Soort
1 €21,50 Normaal
 
UITVERKOCHT!

 

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder?

De tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. De makers van LEEF! en PAAZ brengen met Ma een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma's, angsten én moederliefde worden vertolkt door Eric Corton.

 

Eric Corton: “Toen ik gevraagd werd voor Ma hoefde ik er niet lang over na te denken of ik deze voorstelling wilde spelen. Ik kende de columns van Hugo Borst en volgde, net als veel anderen, met regelmaat hoe het met zijn moeder ging. Om dat verhaal straks op het toneel te mogen vertellen, vind ik heel bijzonder. Omdat het een heel ‘echt’ verhaal is. Een verhaal van afscheid, van herinneringen, van angst voor het onbekende en van harde humor. Een echt verhaal over de laatste fase van een leven. Een belangrijk verhaal. Omdat zo veel mensen met de gevolgen van dementie en Alzheimer geconfronteerd worden. Partners, kinderen, broers en zussen. Als je brein het niet meer goed doet, heeft dat een enorme impact op jezelf maar ook op je omgeving. En juist dat mag ik straks zichtbaar, maar vooral ook voelbaar gaan maken. Ik hoop dat als je straks in de zaal zit je hard moet lachen, je misschien iets leert en Ma je in stilte ontroert.”  

 

Hugo Borst is vereerd met de theaterbewerking van Ma en vermoedt dat zijn moeder er hetzelfde over zou denken. “Ma zou het, als ze het zich zou realiseren, geweldig hebben gevonden als er een toneelstuk over haar en haar zoon werd geschreven.”

 

Solo Stories werkt voor Ma samen met o.a. Alzheimer Nederland en landelijke vereniging voor mantelzorgers Mezzo.

 

Voorafgaand aan de voorstelling vindt een inleiding plaats om 19:30 in onze Kleine Zaal. De entree hiervoor bedraagt € 2,50. U kunt tijdens het bestelproces voor de voorstelling de kaarten voor de inleiding direct meebestellen.

 

 

 

 

Website: http://

Ticketunie 2007 - 2018