Selecteer Evenement

Plaats:

Genre:

Maand:

Titel:


Selecteer Organisatie

Organisatie:


Voorstellingsinformatie

Dan MAAK je maar zin!

Dan MAAK je maar zin!

De hele filosofie op 1 dag

Workshop filosofie
Datum: zo 04-11-2018
Tijd: 09:30 uur
Locatie: TZ volloop 65 pl
  Theaterzaal
  'Maliestraat' '12'
  '2514 CA' Den Haag
Rang Prijs Soort
1 €75 Normaal
 
Filosofie is steeds de broedplaats geweest van onze cultuur. Daar werd uit de puinhopen van traditie steeds nieuwe zingeving ontwikkeld, nieuwe manieren van denken. Over de werkelijkheid, de samenleving, de medemens en jezelf – kortom over alles. Die manieren van denken, fundamentele denkgereedschappen, 8 in getal, laat Paul Wouters op 1 dag, van 10 tot 10, de revue passeren. Hij zal daarbij vooral de verbeeldingskracht van het publiek aanspreken, met illustraties uit beeldende kunst en muziek. De denkgereedschappen staan immers niet op zichzelf, ze staan in verbinding met alles waarmee mensen zin geven aan hun leven en hun wereld.

Verwacht op deze (zon)dag niet de gebruikelijke museale rondgang langs “de grote denkers”. Ze doen op de achtergrond wel mee, maar wat ze precies bedacht hebben staat niet centraal, wel hoé ze dachten. Het aardige is namelijk dat die manieren van denken nog altijd actueel zijn. Ze kunnen helpen om antwoorden te geven op eigen zinvragen nú.

The proof of the pudding is in the eating: de ambitie van Paul is dat u na deze forse workshop over meer zin beschikt ten aanzien van de vragen die u bezighouden. (Laat u niet afschrikken door de stadhuiswoorden in het programma – die begrippen worden in gewoon Nederlands, met een beetje Vlaams, verklaard.)

Programma:

Koffie/thee vanaf 9:30 uur

10:00 uur: wezensdenken versus transcendentaal denken

12:30 uur: lichte voedzame lunch

13:15 uur: dialectiek versus fenomenologie

15:00 uur: thee- of koffiepauze

15:30 uur: analytische filosofie versus hermeneutiek

17:30 uur: aperitief en diner

19:30 uur: deconstructie versus pragmatisme

21:30 uur: the proof of the pudding

22:00 uur: borrel

 

Deelnemers ontvangen het boek Denkgereedschap 2.0 waarin alles na te lezen is, maar de kunst en de muziek staan er niét in!

 

Paul Wouters is filosoof en werkt als management consultant. Hij was gedurende 18 jaar directeur van de ISVW in Leusden. Zie verder www.paulwouters.be.

Prijs: 75 euro alles inbegrepen (inhoud, koffie/thee, boek, maaltijden) behalve drankjes van de bar.

 

Website: http://

Ticketunie 2007 - 2018